Tuesday, May 20, 2008

Deveciyan: Türkiye AB üyesi olamayacak


21 Eylül 2006

Türk diplomatlarını şehit eden Ermeni terör örgütü ASALA’nın avukatlığı’ndan, Fransa’da bakanlığa, milletvekilliğine yükselen Patrik Deveciyan, yine Türkiye’yi iç politika malzemesi yaptı.

2007 yılında yapılacak seçimlerde Fransa Cumhurbaşkanlığına aday olan Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin, Fransız kamuoyunda çok tartışılan Amerika gezisiyle ilgili eleştirileri yanıtlamak için televizyona çıkan Ermeni kökenli UMP Milletvekili ve Sarkozy’nin “sağ kolu” Patrik Deveciyan, hiç alakası olmadığı halde yine sözü Türkiye’ye getirdi ve Türkiye’nin AB üyesi olamayacağını iddia etti.

“Sarkozy, Türkiye konusunda Bush’a kafa tutan tek lider..”

Gezisi sırasında Amerikalılara övgüler yağdıran ve Başkan Bush’la görüşen İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin savunmasını yapmak üzere Fransız haber kanalında Christophe Barbier’in konuğu olan Patrik Deveciyan'ın Türkiye ile ilgili açıklamaları dikkat çekti.

Deveciyan,Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ABD Başkanı Bush’a kafa tutan tek lider olduğunu ileri sürdü.

Deveciyan sözü bir şekilde Türkiye’ye getirerek, “Nicolas Sarkozy, tek başına, solun ve hiç kimsenin yapamadığını yaptı. Türkiye’nin AB’ye girmesini isteyen ve onu koruyan Amerikanın bütün pozisyonunu eleştiren tek kişidir. Nicolas Sarkozy tek başına Bush’a’ (Türkiye sizin işiniz değil. Siz bizden Avrupa Birliği üyesi olmasını isteyemezsiniz) dedi. Bunu söyleyebilen tek liderdir” diye konuştu.

Emin Varol


ABHaber, 21-09-2006 00:00 (TSİ)

No comments: